Groninger Ster Varken

Milieu en dierenwelzijn staan bij ons hoog in het vaandel.

Smaakvol en eerlijk

Het Groninger Ster Varken is een samenwerking tussen het biologische bedrijf Neus in de Wind en Kroon Vlees. Kroon Vlees, gevestigd in Groningen is de meest duurzame slachterij van Noord-Nederland. En dat al sinds 1870.

De varkens zijn geboren en opgegroeid in Holwierde bij de familie Lesterhuis-van der Meijden, op het Groninger platteland. De zeugen lopen op de wei en kunnen in de modderpoel als het warm is. Ze zijn een mix van verschillende rassen en doordat ze een rustig karakter hebben ontstaat er een goede band tussen mens en dier. In de kraamstal hebben de biggen een lange zoogperiode van 8 weken en behouden ze hun krulstaart. Alle varkens hebben een eigen karakter en in combinatie met de natuurlijke leefomgeving is het werken ermee erg fijn en plezierig

De vleesvarkens liggen op stro en kunnen allemaal naar buiten. Er wordt uitsluitend biologisch voer gebruikt. Een gedeelte van het voer wordt zelf geteeld: granen en eiwithoudende gewassen, zoals erwten en bonen, worden verwerkt in het varkensvoer.

Kroon Vlees

Duurzaam sinds 1870
Kroon vlees is al sinds 1870 duurzaam! Het unieke van ons bedrijf is dat we zo gewoon doen; Bijzonder geworden door Gewoon te blijven!
© Kroon Vlees. Realisatie: Internetbureau Praes.